School of Integral Psychology  ›   Faculty

Faculty

Tobias Heinrichs

Tobias német származású a 1959-ben született ötgyerekes családapa. 8 évet töltött a Dél-Dakotai Pine Ridge Rezervátumban, a Lakota Siouxok földjén. Az lakota őslakos kultúrával, hagyományokkal és gyógyító szertartásokkal való mély kapcsolatáról Ellis Chipps (Woptura/Crazy Horse leszármazottja) Medicine Man gondoskodott, aki Tobias-t nemcsak örökbe fogadta, de bölcsességét is megosztotta vele, beavatva különleges lakota gyógyító szertartásokba.

Az 2000-es évek óta Tobias izzasztó kunyhókat, látomás kereséseket, chanupa ceremóniákat, Kőtáncot és egyedi gyógyító szertartásokat tart.

Évente rendezi meg a Kőtáncot Németországban, Bulgáriában és Magyarországon is. A Kőtánc egy olyan szertartás, ami nagyon hasonlít a Naptánchoz, és eredete a Lakota kultúrában és hagyományaiban gyökerezik. Ugyanakkor a Kőtánc valami új és egyedi is.

Tobias látomása az, hogy meg kell osztani ezeket a tanításokat az új generációkkal. Ezért fontosnak tartja, hogy képezzen olyan embereket, akik képesek tradicionális izzasztó kunyhókat és a Chanupa ceremóniákat tartani a saját közösségeiknek. Ezzel lehetőséget kíván teremteni az embereknek, hogy újra kapcsolódjanak a természethez, a közösséghez és önmagukhoz.

Évente 4-5 alkalommal Magyarországon is lehet Tobias-szal találkozni, illetve 2023-ban a Napszarvason is találkozhattunk vele.

A ceremóniák mellett tanácsadóként is tevékenykedik. TA-analízis, családterápia, Imago-párbeszéd és The Work (Byron Katie) technikákkal dolgozik. 

Honlap: https://4dsociety.net/tobias-heinrichs/

Integrál Impulzus Kft.