School of Integral Psychology  ›   Faculty

Faculty

Kristóf Tünde

Hittel vagyok itt – hittel abban, hogy bennünket, embereket, ugyanaz tesz boldoggá, és ugyanaz tesz bánattal telivé. Mindannyian hordozzuk a sorsunkat, önmagunktól-, a másik embertől-, a természettől-, az isteni rendtől-, az Univerzum erőforrásaitól való elválasztottságunk illúzióját. Ismerjük a szenvedést, ismerünk örömöket, de ismerjük az űrt is, amit csak pillanatokra tud betölteni valaki vagy valami más.
Szeretni és szeretve lenni szeretnénk, hiszen ez az, ami végső értelmet adhat létünknek.
Szeretnénk önmagunkat is szeretni, megismerni, megérteni a személyiségünket – és  az életünket alakító kényszerű mintázatainkat.
Szeretnénk ezeket meghaladni. Szabad lélekkel élni – és halni.
Hogy amikor eljön az óra, tág és fényes tudattal azt mondhassuk: „Jó és teljes életet éltem! Bátran féltem!”
Engem arra hívott a sorsom, minden tapasztalásom, minden tanulmányom, hogy ebben a kalandos önismereti útban kísérjem, támogassam, vezessem az embereket, nőket és férfiakat egyaránt.

Integratív módszerrel dolgozom, melyben a pszichodráma-, a családállítás-, a bodywork, a művészetterápia-, a szabad mozgás és táncterápia technikáit ötvözöm a folyamatok során.

Az integratív (többféle módszer technikáinak, egyidejű használata) munka azért rendkívül progresszív, mert:

A Hellinger-i rendszer rá tud világítani a sors-tévesztésekre (ez az általam „csak élet-élésnek” hívott kategória), a pszichodráma segít a belső lelki mozgatórugóink, kapcsolati téves interakcióink felfedésében, a bodywork a tudattalan tartalmainkat hozza felszínre és gyógyítja, a művészetterápia a bennünk élő kreatív teremtő géniusz által, segíti feldolgozni, újrakeretezni a belső- és külső élményanyagunkat. A szabad, improvizatív tánc pedig, szelíden befelé tessékel abba a létállapotba, ahol a test-lélek-szellem szétválasztottsága megszűnik, feloldódik, ujjongó örömben és önelfogadásban egyesül.

 

Tanulmányok:

  • Magyar Pszichodráma Egyesület: Pszichodráma vezető képzés (2012–2021)
  • Magyar Pszichodráma Egyesület: Bibliadráma asszisztensi képzés (2015–2018)
  • Integratív csoportterápiás képzés – dr. Daubner Béla (2017–2018) A képzés során oktató mestereink voltak még: Volni Vera, Kemény Péter, Kövesdi Kriszta, Pecsenka Nóra, Boda Gabriella
  • Integratív csoportvezető képzés – Kemény Péter (2019–2020)
  • Károli Gáspár Egyetem: Művészetpedagógiai képzés (2019)

 

Honlapom: www.merjelni.hu

Integrál Impulzus Kft.