News & Events

News & Events

Irini Rockwell - Five wisdom energy
A world famous American trainer in Budapest

A tibeti buddhizmus hagyománya szerint mindegyikünket egy vagy két domináns energia jellemez, amely meghatározza személyiségünket, viselkedésünket, és tapasztalatainkat. Mind az öt típusnak van egy megvilágosodott bölcsesség oldala és egy neurotikus oldala. Megtanuljuk felismerni ezeket az energiákat magunkban és másokban, akkor a kapcsolatainkban és a hétköznapi életünkben bele tudunk lazulni abba, ami épp történik, és a neurotikus oldaltól a bölcsesség felé mozdulni. Az Öt Energia művelése által kialakítjuk a benső tisztánlátásunkat, amit nyitottság, tisztaság és együttérzés jellemez.

A budapesti workshopon:

  • Irini megismerteti velünk az Öt Buddha család jellemzőit
  • Jellemzi a Vadzsra, Ratna, Padma, Karma és Buddha típusú emberek testtartását, arckifejezését, mozgását, érzelmi és kapcsolati életét
  • Vezetett meditációs és önismereti gyakorlatok segítségével segít rájönnünk, melyikek vagyunk,
  • Lehetőség lesz kérdezni Irinitől, személyesen kapcsolódni hozzá és tájékozódni további eseményeiről.

„A tantrikus hagyományokban az energiát öt fő minőségbe, vagy Buddha családba sorolják: Vadzsra, Ratna, Padma, Karma és Buddha. Mindegyik Buddha családhoz kapcsolódik egy meghatározó érzelem, amit a tudat megvilágosult állapotának egy adott „bölcsességévé”, aspektusává alakítunk.
A Buddha családokhoz tartoznak színek, elemek, tájak, irányok, évszakok és a megnyilvánult világ bármely aspektusa.” – Chögyam Trungpa rinpocse

Irini teljes workshopjain a résztvevők a bennük megnyilvánuló öt energiát ismerhetik meg. A színezett üvegű szemüvegek, speciális testtartások és a meditációs technikák a testet és elmét bevonva segítik a közvetlen megtapasztalást. Az egyes színeket mozgással, hangokkal, versírással, festéssel fedezik föl. A gyakorlatok végzésével a fókuszba állított energiát folyamatosan erősítik, hogy megtapasztalhassák azt. A résztvevők ilyenkor azt érezhetik, hogy neurotikus vonásaik – amelyek a blokkolt energiának a következményi – fölerősödnek.

A gyakorlatot folytatva a beragadt energiát feloldják, tisztítják, megszelídítik, lecsillapítják; és miközben csak szemlélődnek és nyitottá válnak a pillanat élményének, bölcsesség tűnik ki az addig zavart, beragadt energiából. Az áttörés gyakran sírással vagy nevetéssel jár, amelyet az ellazultság és melegség érzése követ. Mindez egy csoportban történik, ahol a belső folyamatokat a közösség támogató ereje, és az általuk nyújtott teljes elfogadás segíti. A gyakorlatok végeztével a résztvevők általában arról számolnak be, hogy az öt energia megtapasztalása önmaguk és mások mélyebb megértését és elfogadását hozta el számukra.

Irini Rockwell amerikai buddhista tanító és pszichoterapeuta a Shambala Buddhista Közösség tanítója, a Naropa Egyetemen tanára és az Öt Bölcsesség Intézet (Five Wisdoms Institue) alapítója és vezetője. Mesterei Csögyam Trungpa Rinpocse és Sakyong Mipham Rinpocse voltak. Chögyam Trungpa Amerikába költözése után megalapította a Shambala Buddhista Közösséget és a Naropa Egyetemet a coloradoi Boulderben, ahol Irini jelenleg tanít s ahol egykor kontemplatív pszichoterápiából szerzett diplomát.

Könyvei:

A Természetes Intelligencia: erősségeink felfedezésének és felszabadításának buddhista rendszere

A bölcsesség öt energiája - a személyiség az érzelmek, és kapcsolatok megértésének buddhista megközelítése

További információ:

www.fivewisdomsinstitute.com

  • Időpont: 2013. április 5. péntek, 18.00-21.00
  • Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Árnika terem (Budapest VI., Andrássy út 98.)
  • Belépő: 3.000 Ft
  • Jelentkezés: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu
Integrál Impulzus Kft.