School of Integral Psychology  ›   Faculty

Faculty

Varga Eszter

Integrál tanácsadó, integrál család- és rendszerállító vagyok. Számomra az integrál szemlélet egy olyan holisztikus szemlélet, melyben ugyanúgy helyett kap a személyiség fejlődés, mint a spirituális nyílás. Integrál család- és rendszerállítóként is fontos számomra az, hogy a különböző tudati szinteket figyelembe véve, az integrál emberképpel dolgozzak, a folyamatokban helyet kapjanak a perszonális és transzperszonális rétegek is. A csoportos folyamatokban a családállítás eszköztára mellett gyakran dolgozunk a pszichodráma, a táncterápia, a mozgásmeditáció eszközeivel.

Gyerekkorom óta kutatom azt a tiszta valóságot, ami mindennel összekapcsol, ami bennem rendet teremt, amiben megszülethet az elfogadás, a szeretet, a tisztelet és az abból való reagálás. Megnyilvánulhat az igaz Önmagam. Hiszem azt, hogy létezik egy mélyebb valóság, egy igazabb Önmagam, ami túl van a mindennapok felszíni rángatásain. Azon, hogy a korábbi tapasztalataimra, traumáimra, kereséseimre, örömeimre, hozott mintáimra és fogadalmaimra alapozva reagáljak az életem történéseire.

Ez a keresésem vezetett - az Integrál Akadémia elvégzése és az egyéni segítő beszélgetésben alkalmazható belső képi módszerek tanulása után - az integrál család- és rendszerállító képzésre, Bedő Nórához és Kemény Péterhez.

2021-ben a Szegedi Tudományegyetem integratív, mentálhigiénés szakember képzését kezdem el, az élethosszig tartó tanulás jegyében.

Integrál Impulzus Kft.